TOVAR VA PUL MUNOSABATLARI - Saydolimova Feruzabonu Ikromjon qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tovar va pul munosabatlarining nazariy asoslari, iqtisodiy tizimdagi roli va zamonaviy shakllari tahlil qilinadi. Tovarning iste’mol qiymati va almashuv qiymati, pulning iqtisodiy funktsiyalari (qiymat o‘lchovi, muomala vositasi, jamg‘arma vositasi, to‘lov vositasi, jahon puli) yoritilgan. Maqolada tovar-pul munosabatlarining bozor iqtisodiyotidagi ahamiyati, narxlar mexanizmi, inflyatsiya jarayonlari, kredit tizimi, pul massasi, iqtisodiy muvozanat va raqobat muhiti muhokama qilinadi.