MUSTAQILLIK YILLARIDA XORAZMDA O‘TKAZILGAN ARXEOLOGIK TADQIQOTLAR VA HAYKALTAROSHLIK SAN’ATIDAGI YANGI KASHFIYOTLAR - Sadaddinov Sharafaddin Xaytboy o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda mustaqillik yillarida Janubiy Orolbo‘yi, xususan, qadimgi Xorazm hududida olib borilgan arxeologik tadqiqotlar va ularning haykaltaroshlik san’atini o‘rganishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda hayvonlar tasviri tushirilgan kichik plastikadan tortib, monumental haykaltaroshlik namunalarigacha bo‘lgan topilmalarning badiiy va tarixiy xususiyatlari yangi ilmiy yondashuvlar asosida yoritilgan.