AYOLLARNING HARBIY TA’LIM TIZIMIDAGI ISHTIROKI: SOVET DAVRI VA MUSTAQIL O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Tillayeva Shohsanam Odil qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ayollarning harbiy ta’lim tizimidagi ishtiroki sovet davri va mustaqil O‘zbekiston misolida tarixiy-qiyosiy tahlil asosida yoritiladi. Tadqiqotda sovet davrida ayollarning harbiy tayyorgarligi va kadrlar tayyorlash jarayoniga jalb etilishi, Ikkinchi jahon urushi yillarida va undan keyingi davrda shakllangan harbiy-ta’limiy mexanizmlar tahlil qilinadi. Shuningdek, mustaqillik yillarida O‘zbekistonda ayollarning harbiy ta’lim tizimiga kirib kelishi, huquqiy asoslari va amaliy natijalari ko‘rib chiqiladi. Maqola ishonchli ilmiy manbalar — monografiyalar, himoyadan o‘tgan dissertatsiyalar va rasmiy normativ-huquqiy hujjatlar asosida tayyorlangan bo‘lib, olingan xulosalar ayollarning harbiy ta’limdagi o‘rnini tarixiy tajriba nuqtayi nazaridan baholash imkonini beradi.