MEHNAT YOSHIDAN KATTA AHOLIGA IJTIMOIY XIZMATLARNI DAVLAT TOMONIDAN QO‘LLAB-QUVVATLASH - Ochilova Nargiza Akramovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: maqolada mehnat yoshidan katta aholiga ko‘rsatiladigan ijtimoiy xizmatlarni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashning demografik, ijtimoiy va iqtisodiy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda keksalar sonining ortishi sharoitida ijtimoiy xizmatlar tizimining ahamiyati, davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari hamda moliyalashtirish mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy xizmatlar sifati va qamrovini oshirish, manzillilik va samaradorlikni kuchaytirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy takliflar ishlab chiqiladi.