MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA MILLIY QADRIYATLAR ASOSIDA AXLOQIY TARBIYA BERISHNI SHAKLLANTRISH - Qarshiboyeva Muxlisa, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi kunda har bir jamiyat taraqqiyotida axloqiy tarbiyaning o‘rni juda ham muhim sanaladi. Ayniqsa, maktabgacha ta’lim tizimida bolalarning ruhiy va ma’naviy jihatdan shakllanishiga alohida e’tibor qaratilishi zamon talabi hisoblanadi. Maktabgacha yosh davri bolaning asosiy axloqiy tushunchalari, ilk fazilatlari va ijtimoiy odatlari shakllanadigan poydevor bosqichidir. Shu sababli aynan shu davrda bolaga milliy qadriyatlar asosida tarbiya berish, uni o‘z xalqining tarixi, urf-odatlari, qadimiy an’analari, ma’naviy merosi bilan tanishtirish, uni maktabgacha yoshdayoq mustahkamlash muhim ahamiyat kasb etadi.