RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA TA’LIM KREDITLARI AJRATISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH VA MONITORING QILISH - Adilov Zuxriddin Marip o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda Ta’lim kreditini moliyalashtirish jamg‘armasi mablag‘larini raqamli texnologiyalar asosida taqsimlash va monitoring qilish masalalari tadqiq etilgan. Kredit ajratish jarayonlarini avtomatlashtirish, "Skoring" tizimlarini joriy etish hamda blokcheyn texnologiyasi orqali mablag‘larning maqsadli sarflanishini nazorat qilish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot yakunida ta’lim krediti bozorida raqamli ekotizimni yaratish bo‘yicha takliflar berilgan.