IS GAZI BILAN SURUNKALI ZAHARLANISHDAN KEYIN MOYAKLARDA KUZATILADIGAN MORFOLOGIK O‘ZGARISHLAR - Hojiyev Sharif Shukurovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Dolzarbligi.Uglerod oksidi (CO) bilan surunkali zaharlanish zamonaviy ekologik va kasbiy muammolardan biri bo‘lib, organizmda umumiy gipoksiya va oksidlovchi stress chaqiradi. Erkak jinsiy tizimi, xususan moyaklar, yuqori metabolik faolligi va murakkab hujayraviy tuzilishi sababli toksik omillarga nihoyatda sezgir hisoblanadi. CO ning moyaklar morfologiyasiga ta’siri yetarli darajada o‘rganilmagan.