БОЛАЛАРДА ИЧАК ВИРУС ИНФЕКЦИЯЛАРИ ФОНИДА РИВОЖЛАНУВЧИ ВИРУСЛИ СТОМАТИТЛАРНИНГ ПАТОГЕНЕТИК МЕХАНИЗМЛАРИ - Ахрорқулов Ахтамбой Акмалжонович,; Ахмадов Иномжон Низомитдин ўғли, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Аннотация: Болаларда оғиз бўшлиғининг вирусли яллиғланиш касалликлари стоматология ва инфекцион касалликлар кесишмасида жойлашган долзарб муаммолардан бири ҳисобланади. Хусусан, ичак вирус инфекциялари (ротавирус, энтеровирус, аденовирус, норовирус) билан оғриган болаларда вирусли стоматитлар кўп ҳолларда оғир клиник кечиш, яллиғланиш жараёнининг узоқ давом этиши ва рецидивлар билан кузатилади.