KOGNITIV TILSHUNOSLIK VA AN’ANAVIY TILSHUNOSLIK: YONDASHUVLAR VA METODOLOGIYALARNING QIYOSIY TAHLILI - Zayniyeva Gulchaman Ilhomjon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot Kognitiv tilshunoslik va An’anaviy tilshunoslik yondashuvlarini qiyosiy tahlil qiladi. Tadqiqotning asosiy e’tibori ularning nazariy asoslari, metodologiyasi va tilni tushunish konsepsiyalariga qaratilgan. An’anaviy tilshunoslik tilni grammatik va struktural qoidalar orqali o‘rganadi, Kognitiv tilshunoslik esa tilni inson tafakkuri va kognitiv jarayonlar bilan bog‘liq kontekstda tushuntiradi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, har ikkala yondashuv o‘zining kuchli tomonlariga ega va integratsiyalash orqali tilni chuqurroq tushunish mumkin.