POLIZ EKINLARI URUG‘LARIGA ELEKTROTEXNOLOGIK ISHLOV BERISHNING NAZARIY ASOSLARI - Yo’ldoshev O’tkir Ulug’bek o’g’li,; Turaqulov Dilmurod Abdulvosidovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maqolada poliz ekinlari urug‘lariga elektrotexnologik ishlov berishning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda elektrotexnologik ishlov berishning fiziologik va biologik ta’siri, urug‘ metabolizmini faollashtirish mexanizmlari, unuvchanlik va unish energiyasini oshirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, elektr maydon, impulsli tok va elektromagnit ta’sirining urug‘lar hujayralariga ta’siri, suv so‘rib olish qobiliyati va gormonlar faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada elektrotexnologik ishlov berishning poliz ekinlari urug‘larining sifat ko‘rsatkichlarini yaxshilash va saqlash muddatini uzaytirishdagi ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari zamonaviy urug‘chilik texnologiyalarini ishlab chiqishda ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.