BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING NUTQIY KOMPETENSIYALARINI MUSTAQIL TOPSHIRIQLAR YORDAMIDA RIVOJLANTIRISH - Karamatova D.S.,; Madraimova Halima G’ayrat Qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining nutqiy kompetensiyalarini mustaqil ishlar orqali shakllantirish masalasi yoritiladi. Tadqiqotda o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirish, mustaqil fikrlash, muloqot madaniyatini oshirish hamda ijodiy yondashuvni shakllantirishga qaratilgan metod va usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, mustaqil topshiriqlarning turlari, ularni tashkil etish bosqichlari va samaradorligini ta’minlovchi pedagogik shart-sharoitlar ko‘rsatib beriladi. Maqola natijalari boshlang‘ich ta’lim jarayonida nutqiy kompetensiyalarni rivojlantirishning amaliy ahamiyatini asoslab beradi.