MILLIY MAFKURA RIVOJIDA MA’NAVIY VA MADANIY QADRIYATLARNING AHAMIYATI - Turdali Malikov, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ma’naviy madaniyatning ahamiyati milliy ideologiyani shakllantirish va rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Ushbu ilmiy maqolada ma’naviy madaniyat qadriyat sifatida qaraladi hamda ma’naviyat va madaniyat o‘zaro bog‘liq va ajralmas tushunchalar ekani ta’kidlanadi. Shuningdek, milliy ideologiya rivojlanishida ma’naviy madaniyatning o‘rni va ta’siri ilmiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqola mazmuni qadriyatlar falsafasi – aksiologiya konsepsiyasi orqali yoritilgan. Tadqiqot jarayonida aksiologiya, qadriyatni baholash, qadriyatga asoslangan yondashuv, ma’naviy insonning axloqiy fazilatlari kabi tushunchalardan foydalanilgan.