CHET TILINI O‘QITISH METODIKASINING LINGVISTIK ASOSLARI: NAZARIY SHARH VA TAQQOSLAMALI TAHLIL - Sindorov Rajapboy Ulug‘bek o‘g‘li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada chet tilini o‘qitish metodikasining lingvistik asoslari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tilning tizimli tuzilishi, uning fonetik, leksik va grammatik darajalari hamda kommunikativ funksiyalari yoritiladi. Shuningdek, psixolingvistik yondashuvlar asosida ichki nutq, tafakkur va nutq faoliyatining o‘zaro bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi. Turli lingvistik va metodik yondashuvlar taqqoslanib, boshlang‘ich ta’lim bosqichida chet tilini samarali o‘qitish bo‘yicha xulosalar chiqariladi.