DASTURIY VOSITALAR YORDAMIDA INGLIZ TILINI O‘QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISHNING DIDAKTIK XUSUSIYATLARI - Raxmanova Dilnoza Toshmurzayevna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada dasturiy vositalarning simulyatsiya va modellash usuli, iqtisodiy jarayonlarni simulyatsiya qilish orqali talabalar real hayotdagi vaziyatlarga tayyorlanishi, qaror qabul qilishi, ko‘nikmalarini rivojlantirishi bayon qilingan. Undan tashaqari simulyatsiya orqali talabalar muammolarni tahlil qilish, alternativlarni baholash va eng yaxshi yechimlarni tanlash ko‘nikmalarini rivojlantirish bo’yicha fikrlar keltirilgan. Shuningdek simulyatsiyalar talabalarni muammoni tanqidiy o‘rganishga undashi, bu esa ularda analitik fikrlash va tizimli yondashuvni shakllantirishi hamda simulyatsiyalar orqali vaqtni boshqarish, resurslarni taqsimlash va strategik rejalashtirish kabi keng qamrovli ko‘nikmalar ham rivojlanishi talqin qilingan.