OZUQABOP LAVLAGINI QAYSI USULDA SUG‘ORISH KERAK - Raxmonov Raxmatullo Umaraliyevich,; Sayfiddinov Shahobiddin Faxriddin o’g’li,; Ergasheva Sabrina Alisher qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ozuqabop lavlagini yetishtirishda sug‘orish texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. O‘simlikning suvga bo‘lgan talabi, vegetatsiya davridagi sug‘orish muddatlari va me’yorlari tahlil qilingan. Shuningdek, egatlab, tomchilatib va yomg‘irlatib sug‘orish usullarining afzalliklari va kamchiliklari solishtirilib, ularning suv tejamkorligi va hosildorlikka ta’siri ko‘rsatib berilgan. Zamonaviy sug‘orish usullaridan foydalanish orqali suv resurslarini tejash va yuqori hosil olish imkoniyatlari asoslab berilgan.