OʻZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH - Murotov Jahongir Roʻzimurotovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Oʻzbekiston Respublikasi mustaqillikka erishganidan so‘ng ijtimoiy-iqtisodiy sohada tub oʻzgarishlarni boshdan kechirdi. Iqtisodiy taraqqiyot orqali xalq farovonligini yuksaltirish, zamonaviy innovatsiyalarni joriy etish hamda ekologik muvozanatni ta’minlash, aholi sog‘lig‘ini mustahkamlash yurtimiz taraqqiyot strategiyasining ustuvor yo‘nalishiga aylandi. Bugungi kunda dunyoda “yashil iqtisodiyot” atamasi keng qo‘llanilmoqda va bu atama ishlab chiqarish va iste’mol jarayonlarida ekologik muhofaza tamoyillarining ustuvorligini anglatuvchi iqtisodiy model sifatida ko‘riladi.