IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA XORIJIY INVESTITSIYA VA KREDITLARDAN SAMALARI FOYDALANISH - Zoirov Sanjarbek Otabek og‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda iqtisodiyotni rivojlantirishda xorijiy investitsiyalar va kreditlardan samarali foydalanish mexanizmlari hamda ularni boshqarishning zamonaviy yondashuvlari o‘rganilgan. Tadqiqotda xorijiy kapital oqimlarining iqtisodiy o‘sishga ta’siri, investitsiya muhitini yaxshilash omillari, kredit resurslaridan oqilona foydalanish va ularning samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, investitsiyalarni jalb qilishda davlat siyosati, institutsional islohotlar va moliyaviy barqarorlikni ta’minlashning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari xorijiy investitsiya va kreditlardan samarali foydalanish iqtisodiy o‘sishni jadallashtirish, yangi ish o‘rinlari yaratish va milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.