BIOLOGIK CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASHDA MIKROORGANIZMLARNING ROLI - Ibodullayeva Sabina Sunnatilla qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishda biologik chiqindilarni qayta ishlash jarayonida mikroorganizmlarning ahamiyati yoritilgan. Xususan, bakteriyalar, zamburug‘lar va aktinomitsetlarning organik moddalarni parchalashdagi roli tahlil qilingan. Mikroorganizmlar yordamida kompostlash, biogaz ishlab chiqarish va bioo‘g‘itlar olish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, chiqindilarni ekologik xavfsiz usulda utilizatsiya qilish orqali atrof-muhitni muhofaza qilish va barqaror rivojlanishga erishish masalalari bayon etilgan. Tadqiqot natijalari biologik chiqindilarni samarali boshqarishda mikrobiologik jarayonlarning muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.