OILADA BOLANI QAROR QABUL QILISHGA O‘RGATISH METODLARI - Xolmatova Zarnigor, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilada bolani qaror qabul qilishga o‘rgatishning pedagogik asoslari, metodlari va uning shaxs rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi bolalarda mustaqil fikrlash va to‘g‘ri qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda oila muhitining rolini aniqlashdan iborat. Tadqiqot jarayonida kuzatish, suhbat, tahlil va taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, bolalarga mustaqil qaror qabul qilish imkoniyatini berish ularning mas’uliyat, ishonch va mustaqillik kabi sifatlarini rivojlantiradi. Xulosa sifatida, ota-onaning to‘g‘ri pedagogik yondashuvi bolalarda qaror qabul qilish ko‘nikmasini shakllantirishda muhim omil ekanligi asoslandi.