OILADA MEHNAT TARBIYASINING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Xolmatova Zarnigor, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilada mehnat tarbiyasining pedagogik ahamiyati, uning bolalar shaxsini shakllantirishdagi o‘rni va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi bolalarda mehnatsevarlik, mas’uliyat va mustaqillik kabi sifatlarni shakllantirishda oila muhitining rolini aniqlashdan iborat. Tadqiqot jarayonida kuzatish, suhbat, tahlil va taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, oilada mehnatga jalb etilgan bolalarda intizom, sabr-toqat va mustaqil fikrlash kabi ijobiy sifatlar shakllanadi. Xulosa sifatida, mehnat tarbiyasini erta yoshdan boshlab tizimli tashkil etish barkamol shaxsni tarbiyalashning muhim omili ekanligi asoslab berildi.