OILADA KITOBXONLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH - Muhammadiyeva Sevara,; Xolmatova Zarnigor Akmal qizi,; Qodirova Musallam Oʻrol qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilada kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishning pedagogik asoslari, uning bolalar tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — oila muhitida kitob o‘qishga bo‘lgan qiziqishni shakllantirishning samarali yo‘llarini aniqlashdan iborat. Tadqiqot jarayonida kuzatish, suhbat, tahlil va taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, oilada kitobxonlik muhitining mavjudligi bolalarning fikrlash qobiliyati, nutq boyligi va ma’naviy dunyosining rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Xulosa sifatida, ota-onalarning shaxsiy namunasi va oilaviy kitobxonlik an’analari bolalarda kitobga muhabbatni shakllantirishning muhim omili ekanligi asoslandi.