AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY TA’LIMGA ASOSLANGAN TA’LIMNING AFZALLIKLARI - Xo'jaqulova Dilnura Xusniddin qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada an’anaviy va zamonaviy ta’lim tizimining o‘ziga xos jihatlari hamda ularning ta’lim jarayonidagi afzalliklari tahlil qilinadi. An’anaviy ta’limning tartib-intizom, tizimlilik va nazariy bilimlarni mustahkamlashdagi roli yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalarining o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, ijodkorligi va kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada ikki yondashuvni uyg‘unlashtirish orqali ta’lim samaradorligini oshirish mumkinligi haqida xulosa beriladi.