INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI SO‘Z BIRIKMALARINI SUN’IY INTELLEKT ORQALI TARJIMA QILISHDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Pardayeva Mahliyo G’ayrat qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi so‘z birikmalarini sun’iy intellekt asosidagi tarjima tizimlari orqali tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan xatolar kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot sintaktik, semantik, frazeologik va pragmatik darajadagi nomuvofiqliklarni aniqlashga qaratilgan. Shuningdek, tilshunos olimlar nazariyalari va real tarjima misollari asosida muammo sabablari va yechimlari yoritiladi.