RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA TALABA-YOSHLARNING MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYASIDA MEDIASAVODXONLIK VA AXBOROT MADANIYATINING O‘RNI - Ataboyeva Gulrux (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Axborot texnologiyalari sohasidagi zamonaviy taraqqiyot va yangi raqamli media va o'quv vositalarining keng tarqalishi, media savodxonlik va axborot madaniyatini oshirishni ahamiyati tobora ortib borishiga olib keldi. Bugungi kunda media savodxonlik deyarli butun dunyo ta'lim tizimida eng asosiy kompetensiyalardan biri deb tan olinmoqda.Mazkur maqolada media va mediamadaniyat tushunchalarining mazmuni va mohiyati yoritilgan, shuningdek, talabalarning mediamadaniyatini rivojlantirish dolzarb pedagogik muammo ekanligi haqida so’z yuritiladi.