SHAXS SHAKLLANISHIDA IJTIMOIY VA MA’NAVIY OMILLARNING O‘ZARO TA’SIRI - Muxlisa Sadriddinovna Muhitdinova,; Homidova Shahnozaxon Ilhomjon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Shaxs shakllanishida ijtimoiy va ma’naviy omillarning o‘zaro ta’siri – bu hozirgi zamon fanida eng dolzarb va chuqur o‘rganilayotgan masalalardan biridir. Bu masala atrofida olib borilayotgan ilmiy-tadqiqotlar inson o‘zligining tub mohiyatini, undagi ahloqiy, ruhiy va intellektual-resurslarning tarkib topishini, ularga ijtimoiy muhit hamda ma’naviy qadriyatlarning qanday ta’sir o‘tkazishini aniqroq yoritib beradi. Turli ilmiy maktablar, sotsiologiya, psixologiya, falsafa, pedagogika, madaniyatshunoslik va boshqa fan tarmoqlari shaxsning shakllanishiga ta’sir etuvchi turli omillarni chuqur ko‘rib chiqadi, har bir soha o‘z yondashuvini ishlab chiqqan va bu yondashuvlar bevosita inson hayotining har bir sohasiga jiddiy ta’sir ko‘rsatadi.