CHEVARCHILIK TERMINOLOGIYSIDA GIPERO-GIPONIMIK MUNOSABATLAR - Mirzayeva Gulasal Ergashovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida leksikasining boy qatlamlaridan biri bo‘lgan chevarchilik terminologiyasida iyerarxik bog‘lanishlar, xususan, gipero-giponimik munosabatlar tahlil qilinadi. Terminlarning tur-jins munosabatlari aniq misollar yordamida yoritilib, sohaning lingvistik manzarasi ko‘rsatib beriladi.