PEDAGOGNING EMOTSIANAL INTELEKTINI RIVOJLANTIRISH KASBIY TOLIQISHNING OLDINI OLISH OMILI SIFATIDA - Kozimova Sarvara, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagogik faoliyatda uchraydigan kasbiy toliqish (burnout) sindromining oldini olishda emotsional intellektning (EQ) roli tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘qituvchilarning o‘z hissiyotlarini anglash va boshqarish darajasi ularning stressga chidamliligiga qanday ta'sir ko‘rsatishi o'rganilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, yuqori emotsional intellekt pedagoglarning psixologik salomatligini saqlashda asosiy himoya omili bo'lib xizmat qiladi. Maqolada pedagoglar uchun EQni rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.