YUNESCONING O’ZBEKISTONDAGI MEROS OB’EKTLARNI RO’YXATGA OLISHDAGI FAOLIYATI - Magdiyeva Noila, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston hududidagi moddiy va nomoddiy madaniy meros ob’ektlarini muhofaza qilish va rivojlantirishdagi YUNESKOning faoliyati, shuningdek, tarixiy shaharlar va yodgorliklarning ro‘yxatga olinishi, restavratsiya va boshqaruv rejalarini tahlil qiladi. Mazkur ishlar O‘zbekistonning boy tarixiy merosi va turizm salohiyatini saqlash, xalqaro tajribani o‘rganish va milliy qonunchilikni rivojlantirishga qaratilgan. Shu bilan birga, maqolada mamlakatdagi tarixiy shaharlar – Xiva, Buxoro, Samarqand, Shahrisabz, Termiz kabi markazlar va ularning yodgorliklari, shuningdek, Surxondaryo va Qashqadaryo viloyatlaridagi madaniy meros obyektlarining muhofazasi bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar haqida ma’lumot beriladi.