TOMOGRAFIK TASVIRLARNI QAYTA TIKLASHDA INTEGRAL GEOMETRIYA USULLARINI QO‘LLASH - Umirbekova Saltanat Kurbanbay qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda tomografik tasvirlarni qayta tiklashda integral geometriya usullarining samaradorligi va qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Integral geometriya, xususan Radon transformatsiyasi, tasvirlarni aniqlik bilan qayta tiklash imkonini beradi. Ishda turli algoritmlar, jumladan filtrlangan oraliq integral usullari va sinov natijalari orqali ularning ishlash samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqot  shuni ko‘rsatadiki, integral geometriya asosidagi metodlar tibbiyot, sanoat va ilmiy tadqiqotlarda tomografik tasvirlarni yuqori aniqlikda qayta tiklash uchun muhim vosita hisoblanadi.