IQTISODIYOT YO'NALISHIDA INGLIZ TILINI O‘QITISHDA O‘YIN ASOSIDAGI O‘QITISH (GAMIFICATION) USULI - Makhmudov Islombek Muhiddin o’g’li,; Karimjonov Ahmadillo Akramjon o’g’li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola iqtisodiyot yo‘nalishidagi talabalar uchun ingliz tilini o‘qitishda o‘yin asosidagi o‘qitish (gamification) usulini qo‘llash samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada talabalarni motivatsiyalash, o‘rganish jarayonida faol ishtirokini oshirish va iqtisodiy soha terminologiyasini samarali egallashda gamification usulining afzalliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot metodologiyasiga o‘yin elementlarini dars jarayoniga integratsiya qilish, testlar va interaktiv mashqlar orqali talabalar faoliyatini kuzatish kiradi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, gamification usuli talabalar motivatsiyasini oshiradi, bilimlarni uzoq muddatli saqlashga yordam beradi va o‘rganish jarayonini qiziqarli qiladi. Maqola pedagoglarga va til o‘qituvchilarga o‘quv jarayonini interaktiv va samarali qilish uchun amaliy tavsiyalar beradi.