UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABI 5-SINF ADABIYOT DARSLARIDA JANNI RODARI HAYOTI VA IJODINI O‘QITISH USULLARI - Feruza Buvamirzayeva; Nishonova Xurshida (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarining 5-sinf adabiyot darslarida Janni  Rodari hayoti va ijodini o‘qitish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning yosh xususiyatlarini hisobga olgan holda dars jarayonini biografik tanishtiruv va badiiy tahlil bosqichlariga ajratishning samaradorligi asoslab beriladi. Shuningdek, “sehrli chamadon”, “intervyu”, “rolga kirish”, “dizaynerlik loyihasi” va “fantaziya grammatikasi” kabi interfaol metodlarning o‘quvchilarda mantiqiy va ijodiy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, Rodari asarlarini ijodiy yondashuv asosida o‘qitish o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasi, tasavvur doirasi va mustaqil xulosa chiqarish ko‘nikmalarini sezilarli darajada rivojlantiradi.