6–7-SINF O‘QUVCHILARIDA YOZMA NUTQ KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA GRAMMATIK YONDASHUVNING O‘RNI - Masharipova N.R, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarining 6–7-sinflarida o‘quvchilarning yozma nutq kompetensiyasini rivojlantirishda grammatik tushunchalarning o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, grammatik bilimlarni yozma nutq bilan integratsiyalash asosida samarali metodik yondashuvlar taklif etiladi.