TANQIDIY TAFAKKUR VA UNING SHAXS SHAKLLANISHIDAGI O‘RNI - Isaqova Feruza, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tanqidiy tafakkurning mohiyati, uning psixologik va pedagogik asoslari hamda shaxs shakllanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, tanqidiy tafakkurni rivojlantirish omillari, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni va shaxsning mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirishdagi roli yoritiladi. Tadqiqot natijalari tanqidiy tafakkurning insonning qaror qabul qilish jarayonida, muammolarni hal etishda hamda ijtimoiy moslashuvda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi.