BOSHQARUVNING PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Rahmatova Shaxnoza Murodjon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Boshqaruv – inson faoliyatini maqsadga yo‘naltirish, uni tashkil etish va natijadorlikka erishishda muhim rol o‘ynaydigan murakkab pedagogik va psixologik jarayondir. Ushbu annotatsiyada boshqaruvning mohiyati, uning pedagogik jarayonlardagi roli hamda psixologik xususiyatlari tizimli va ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, boshqaruvda rahbarlik, motivatsiya, muloqot, qaror qabul qilish, nazorat va muvofiqlashtirish kabi elementlarning shaxs rivojlanishi va jamoaviy faoliyatga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, boshqaruvning samaradorligi shaxslararo munosabatlar, psixologik ta’sir va pedagogik yondashuvlarning uyg‘unligiga bevosita bog‘liq.