BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI TANQIDIY FIKRLASHGA ASOSLANGAN INTELEKTUALLIGINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Pardaboyeva Dilnoza G‘aybulla qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida intellektual va tanqidiy fikrlashni rivojlantirish mezonlari, ularning kasbiy shakllanishdagi ahamiyati hamda rivojlantirishga ta’sir etuvchi pedagogik omillar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida o‘qituvchi shaxsining intellektual salohiyati, analitik tafakkur, refleksiv yondashuv va ijodiy fikrlash ko‘nikmalari o‘zaro bog‘liqlikda o‘rganildi.