TURKIY DAVLATLAR TA’LIM TIZIMINI TADQIQ ETISHNING NAZARIY VA METODOLOGIK ASOSLARI - Jumaniyozova Nasiba, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada turkiy davlatlar ta’lim tizimini ilmiy jihatdan o‘rganishning nazariy va metodologik asoslari tahlil qilinadi. Unda ta’lim tizimining ijtimoiy-falsafiy mohiyati, didaktik kategoriyalari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar hamda komparativ tahlil metodlari asosida turkiy davlatlar tajribasi o‘rganiladi. Shuningdek, ta’lim tizimlarini modernizatsiya qilish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va ta’lim sifatini oshirish muammolari ilmiy asosda yoritiladi.