KASBIY TA’LIMDA SUN’IY INTELLEKT VA NEYRON TARMOQLARNING INNOVATSION QO‘LLANILISHI - Omonova Ulyana Normuminovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tizimida sun’iy intellekt va neyron tarmoqlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Raqamli iqtisodiyot sharoitida mutaxassislarni tayyorlash jarayonida innovatsion texnologiyalarni qo‘llash zarurati asoslab berilgan. Sun’iy intellekt asosida o‘quv jarayonini individuallashtirish, adaptiv o‘qitish tizimlarini joriy etish, shuningdek, bilimlarni baholash va nazorat qilish mexanizmlarini takomillashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellekt texnologiyalarini kasbiy ta’limga integratsiya qilish ta’lim sifatini oshirish va raqobatbardosh kadrlar tayyorlashda muhim omil hisoblanadi.