NEMIS VA O'ZBEK TILLARIDA PAYT (VAQT) KONSEPTINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Xasanboyeva Maftuna Xamidulla qizi; Zoirov Alisher (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada nemis va o‘zbek tillarida payt (Zeit) konseptining lingvokulturologik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda vaqt tushunchasining til va madaniyat bilan o‘zaro bog‘liqligi, uning leksik-semantik, frazeologik va kognitiv jihatlari yoritilgan. Nemis va o‘zbek madaniyatlarida vaqtga bo‘lgan munosabat turlicha ekanligi ko‘rsatilib, ular o‘rtasidagi umumiy va farqli jihatlar ochib berilgan.