TURIZM SOHASINI STATISTIK TADQIQ ETISHDA XALQARO TAJRIBANING O‘RNI - Karimov Sardorbek Baxodirjon o‘g'li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turizm sohasini statistik tadqiq etishda xalqaro tajribaning ahamiyati va uning ilmiy-amaliy asoslari tahlil qilinadi. Turizm iqtisodiyotning global tarmog‘i sifatida turli mamlakatlarda statistik ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash va tahlil qilishning turlicha yondashuvlarini shakllantirgan. Xalqaro tajriba asosida ishlab chiqilgan metodologiyalar turizm ko‘rsatkichlarini yanada aniq baholash, taqqoslash va prognozlash imkonini beradi. Maqolada rivojlangan davlatlar tajribasi, statistik standartlar va ularning milliy amaliyotga tatbiqi masalalari yoritiladi.