ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNING TEXNOLOGIYA DARSLARIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR - Karabayeva Dilbar Isroilovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda eshitishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning texnologiya (predmetli amaliy ta’lim) darslarida innovatsion texnologiyalardan foydalanishning didaktik va metodik asoslari tahlil qilinadi. Maqsad moslashtirilgan o‘quv muhitida vizual, raqamli va simulyatsion vositalar orqali kompetensiyalarni rivojlantirish modelini asoslashdir. Metod sifatida adabiyotlar tahlili, pedagogik loyihalash va sinf amaliyotini diagnostik baholash yondashuvlari qo‘llanadi. Ilmiy yangilik texnologiya darslari uchun multimodal ko‘rsatmalilik va xavfsizlikka yo‘naltirilgan raqamli yo‘riqnomalar tizimini taklif etishdir.