INTELLEKTUAL KOMPETENTLIKNI SHAKLLANTIRISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING PEDAGOGIK SHARTLARI - Yusupova Xilola Karimjonovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Tezisda pedagogika texnikumi o'quvchilarida intellektual kompetentlikni shakllantirish samaradorligini oshirishga yo'naltirilgan pedagogik shart-sharoitlar tizimi tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi – kasbiy ta'lim sharoitida intellektual kompetentlikni samarali shakllantirish uchun zaruriy va yetarli pedagogik shart-sharoitlarni ilmiy asoslash hisoblanadi. Ilmiy adabiyotlarni qiyosiy tahlil qilish, normativ-huquqiy hujjatlarni o'rganish va kontent-tahlil usullari asosida to'rtta o'zaro bog'liq pedagogik shart – tashkiliy, mazmuniy, metodik va texnologik – aniqlandi. Aniqlangan shart-sharoitlar yaxlit tizim sifatida intellektual kompetentlikning kognitiv, operatsional, refleksiv va motivatsion komponentlarini muvofiqlashtirgan holda rivojlantirishga xizmat qiladi.