KLASTERLI YONDASHUV ASOSIDA O`QUVCHILARDA BADIIY-ESTETIKLIKNI RIVOJLANTIRISH - Shodiyeva Xilola Murodullayevna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur maqolada klasterli yondashuvning o‘quvchilarda badiiy-estetiklikni shakllantirish va rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Klasterli yondashuv zamonaviy ta’lim metodikalaridan biri sifatida o‘quvchining dunyoqarashi, didi, estetik qobiliyatlarini chuqurlashtirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Maqolada estetik tarbiyaning asosiy omillari, klaster tuzilmalari orqali adabiyot darslarini samarali tashkil etish usullari ham keng yoritilgan.