YURAK KASALLIKLARINING HOZIRGI KUNDAGI O’RNI - Mirzaraxmatova Iqboloy, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yurak kasalliklarining hozirgi kundagi o’rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Hozirgi kunda yurak-qon tomir kasalliklari dunyo bo’yicha aholing o’lim va nogironlik sabablarining asosiy omillaridan biridir, bu esa ularning jamiyatda va sog’liqni saqlashda dolzarb o’rin tutishidan dalolat beradi.