STATIK VA SINF METODLARI BILAN ISHLASH - Mirsaid Yusupov,; Pirimqulova Maftunaxon Axmadqul qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Python dasturlash tilida statik va sinf metodlarining nazariy asoslari, amaliy qo'llanilishi va ularning oddiy metodlardan farqli jihatlari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot davomida statik va sinf metodlarining ishlash mexanizmi, ulardan foydalanish holatlari hamda dasturiy ta'minot arxitekturasida tutgan o'rni ochib berilgan. Maqolada ushbu metodlarning xotira samaradorligi, kod qayta ishlatilishi va dastur modulligini oshirishdagi ahamiyati ilmiy asoslar bilan substantsiyalangan. Tadqiqot natijalari Python dasturchilariga to'g'ri metodologik yondashuvni tanlashda amaliy ko'rsatmalar beradi. Maqolada Python dasturlashning zamonaviy tendentsiyalari, metodlar taksonomiyasi, amaliy misol va stsenarylar, arxitektura naqshlari, xatolar bilan ishlash, xavfsizlik jihatlari va optimallashtiruv texnikalari keng yoritilgan.