OLIY O‘QUV YURTLARIDA TALABALAR ORASIDA SPORT MASHG‘ULOTLARIGA QIZIQISHNI OSHIRISH STRATEGIYALARI - Sotvoldiev Qodirjon Rahimjonovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola oliy o‘quv yurtlarida talabalar orasida sport mashg‘ulotlariga qiziqishni oshirish strategiyalarini tahlil qiladi. Tadqiqotda talabalarni sportga jalb qilish, ularning motivatsiyasini oshirish, mashg‘ulotlarning samaradorligini kuchaytirish va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish yo‘llari o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, individual yondashuv, turli sport yo‘nalishlari, musobaqalar va rag‘batlantirish tizimlari orqali talabalar orasida jismoniy faollik sezilarli darajada oshadi.