TA’LIM TIZIMIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA GLOBAL BOSHQARUVNING O‘RNI - Ibragimova Gulnoza Elmurod qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning joriy etilishi va global boshqaruv tamoyillarining zamonaviy ta’lim jarayoniga ta’siri yoritiladi. Raqamli platformalar, sun’iy intellekt, masofaviy ta’lim tizimlari hamda big data texnologiyalarining o‘quv jarayonini individuallashtirish, nazorat qilish va samaradorlikni oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, global boshqaruvning ochiqlik, integratsiya va hamkorlikka asoslangan yondashuvlari ta’lim sifatini ta’minlashda qanday strategik ahamiyat kasb etishi ko‘rsatib beriladi.