GLOBAL MENEJMENTDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONLARI - Kobilova Gulnoza Erkinovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada global menejment tizimida raqamli transformatsiya jarayonlarining mazmuni, zamonaviy korxonalar faoliyatiga ko‘rsatayotgan ta’siri hamda xalqaro boshqaruv amaliyotida qo‘llanilayotgan ilg‘or yondashuvlar yoritilgan. Jahon iqtisodiyotining raqamli iqtisodiyotga keskin o‘tishi sharoitida menejmentning barcha bo‘g‘inlarida sun’iy intellekt, big data, bulutli texnologiyalar, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari va IoT kabi innovatsion texnologiyalarning jadal joriy etilishi boshqaruv samaradorligini oshirayotgan omil sifatida tahlil qilindi.