SUN'IY INTELLEKT VA UNING KELAJAGI - Suyunov Safarmurod Alisher o’g’li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Sun'iy intellekt (SI) texnologiyalarining rivojlanishi jamiyatning barcha sohalarida katta o'zgarishlarga sabab bo'lmoqda. Bugungi kunda SI tizimlari nafaqat ilm-fan, balki sog'liqni saqlash, ta'lim, moliya, transport va boshqa ko'plab sohalarda ham keng qo'llanilmoqda. Ularning maqsadi inson faoliyatini yengillashtirish, murakkab vazifalarni avtomatlashtirish va yanada samarali natijalarga erishishdir. Lekin bu texnologiyalarning kelajagi ham o'ziga xos savollarni tug'dirmoqda: SI insoniyat hayotini qanday o'zgartirishi mumkin? Uning keng tarqalishi xavf va imkoniyatlarni qanday muvozanatlashda yordam beradi? Ushbu maqolada, biz sun'iy intellektning bugungi holati, uning kelajakdagi rivojlanishi va jamiyatga ta'siri haqida fikr yuritamiz.