TELEKOMMUNIKATSIYA TARMOQLARIDA DINAMIK MARSHRUTLASH ALGORITMLARINING SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH - Akramov Asrorbek Axrorjon o’g’li,; Eshmamatov Beknazar Ural o’g’li,; Xalilov Muhammadmuso Muhammadyunusovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbadagi telekommunikatsiya tarmoqlarida qo'llanmalar dinamik marshrutlash samaradorlik ko'rsatkichlari chuqur tahlil. Tarmoq topologiyasining tezkor o'zgarishi, trafikning notekis taqsimlanishi va sifatiga ta'sir darajasini oshirish marshrutlash jarayonida muhim kasb ahamiyat beradi. Hisobda RIP, OSPF va EIGRP kabi keng kon dinamik protokollarning ishlash mexanizmi, kechikish tezligi hamda resurslardan quvvat solishtiriladi. Olingan marshrut zamonaviy telekommunikatsiya aloqalarida optimallashtirish orqali yuqori unumdorlik va ishonchlilikka erishish ko'rsatkichi.