(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur tezisda tibbiy asbob-uskunalarni loyihalash jarayonida xarajatlarni optimallashtirish masalasi ko‘rib chiqilgan. Ayniqsa, qaror qabul qilishda matematik statistika va ehtimollar nazariyasining o‘rni tahlil qilingan. Statistika asosida uskuna komponentlarini tanlash, risklarni baholash va umumiy xarajatlarni kamaytirish yo‘llari matematik modellar orqali asoslab berilgan. Shuningdek, Monte-Karlo simulyatsiyasi kabi usullar yordamida turli ssenariylar bo‘yicha xarajatlar prognoz qilingan.